Da var det klart for en ny oppskrift til dere! Det er lite jeg vet om som slår biff – faktisk så er det noe av det beste jeg vet med godt tilbehør til. Jeg har hatt det som favoritt mat så lenge jeg kan huske, og har vel alltid foretrukket en god biff fremfor annen type mat. Her er jo også tilbehør en viktig ting, det har nemlig mye og si! Bernaise saus får jeg virkelig aldri nok av, og det er ingen sauser jeg elsker mer – men man blir etterhvert litt lei av det samme, og er ute etter og prøve noe nytt. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage noe av det beste jeg vet, men samtidig prøve noe nytt i matveien. Jeg elsker jo og eksprimentere litt på kjøkkenet, og det er få ting jeg liker bedre en og kokkelere til andre ♥ Det er så koselig når man sitter rundt spisebordet, nyter god mat sammen mens man snakker om hva man har gjort i løpet av dagen. Jeg skulle ønske jeg hadde større kjøkken med kjøkken øy sånn at man kunne bruke kjøkkenet som et »samlested» – men sånn er det jo desverre ikke, så da gjør vi det beste utav det og samles rundt middagsbordet når maten er ferdig.

Jeg bestemte meg for og prøve og helsteke biffen, samt lage en ny saus – noe annet en den gamle gode Bernaise sausen. Jeg kom på en gang jeg hadde jentene over på kveldsmat der jeg lagde pasta med en fantastisk god parmesan saus – så hvorfor ikke lage den til biffen? At jeg ikke har gjort dette før, for dette var amazing! ♥
Lettvint er det også, mens biffen godgjør seg i ovnen, kutter man opp tilbehør, steker potetene i ovnen, deretter begynner man på sausen. Lett, kjapt og ikke minst utrolig godt! Om dere trenger tips enten det er til deg og kjæresten, familiebesøk eller bare en digg lørdagsmiddag – try it!

/: I got a new recipe for you guys! I really love a good steak, actually its my favorite meal of all times – and it have been for as long as i can remember. I love to cook food for my family, and nothing is nicer than sitting around my dining table talking about the day sharing a good meal. My all time favorite sauce is Bernaise – but this time around i wanted to try something new. I remembered last time i had my girlfriends over for dinner, i cooked them some pasta with a really good parmesan sauce. So why not trying to add it to a good steak meal? I really recommend you trying this recipe either it is for your boyfriend, friends or family.

· HELSTEKT YTREFILET MED PARMESANSAUS OG SESAMPOTETER ·

YOU’LL NEED:
600g biff av eget ønske / Poteter / 1 Gul løk /  2 Sjampinjonger / 1 boks Fløte / Parmesanost / Salt / Pepper / Sesamfrø

· BIFFEN ·

 Ta gjerne kjøttet ut av kjøleskapet en time før du skal tilberede det. ♥

 1. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne, i en blanding av godt smør og olje.
 2. Krydre biffen med det du måtte ønske, jeg brukte salt, pepper, chilli krydder og litt estragon.
 3. Ha kjøttet i en ildfast form, sett inn ett steketermometer og stek midt i ovn ved 175 °C i ca. 20 minutter eller til ønsket kjernetemperatur. 55° for rødt kjøtt, 64° for rosa kjøtt. Ved cirka 70°C er den gjennomstekt, men den kan fort bli tørr og hard, anbefales ikke ! Har du god tid kan du gjerne steke den ved  125 °C i ca. 1 time.
 4. Jeg tar den ut ved en kjernetemperatur på 65 °C -og lar kjøttet hvile i 15 minutter før den skjæres opp i skiver, da var kjøttet mitt perfekt!

  · SESAMPOTETER ·

  1 .Mens kjøttet sto i ovnen kuttet jeg opp ønsket menge poteter. Jeg kuttet dem i ca 1-2 cm tykke skiver
  2. Deretter la jeg dem på et brett med bakepapir og strødde over olivenolje, jeg brukte den fra Nicolas Vahe (Kjempegod!)
  3. Tilslutt strødde jeg over litt salt før jeg helte over en god del med sesamfrø.
  4. Stek potetene på 225° i ca 25 minutter.

  · PARMESANSAUS ·

  1. Kutt opp den gule løken i mange små biter, det samme gjør du med sjampinjongen.
  2. Varm litt olje i en kjele og tilsett løken og soppen, når løken har begynt og bli myk går du videre til neste steg.
  3. Hell oppi all fløten, og krydre med ønsket mengde pepper og salt, her kan du alltids smake til.
  4. Hell oppi ønsket mengde parmesanost, her må man ikke være beskjeden med osten, det er virkelig kjempegodt med mye parmesan i, det gjør meste parten av sausen. La dette putre en stund så smakene får satt seg skikkelig.


Dander fint på fatet, finn frem det fineste bestikker du har, dekk gjerne på bordet og tenn noen lys, det er så koselig når man gjør noe ekstra utav det! Biff slår som regel aldri feil – og det er jo så godt! Mmm, jeg gleder meg allerede til neste gang ♥