Mmm, noe av det første jeg kjøper når det ankommer butikkene – er havreflarn. Det er så sinnsykt godt! Så i år fikk jeg besøk av bestis, så tok vi oss en bakedag her hos meg hvor vi bakte litt julekaker, og da måtte vi prøve oss på havreflarn også ❥ Vi tok litt godt i når det kom til størrelsen på kjeksene den første runden, for wow de vokser altså! Så det siste brettet med kjeks var vel det brettet som kom best ut av hele bakingen, hehe. Gode var de uansett, og det er nesten flaut og si det, men her er alle forsvunnet! Jeg mistenker jeg har en mus luskende rundt i skapene her – eller hva sier du, kjære?

.. Flaks for meg at de er kjappe og lage, så får jeg heller lage meg en ny ladning. Jeg valgte og lage uten sjokoladetrekk rundt, da jeg synes de er mektige nok som de er. Men om du synes det er bedre med sjokolade i midten eller rundt hele kjeksene er det jo bare og smelte litt sjokolade og dyppe de i. Kanskje jeg skal prøve det selv på neste runde? Det kan nesten aldri blir for mye julekaker, hehe. Jeg hadde bakedag med Bestemor her forleden, og vi lagde hjemmelagde smultringer, det er så godt, og gir meg en helt spesiell julestemning – det beste er at det er bestemor sine, ingenting slår de ❥


 D U   T R E N G E R ↓ :

150 g meierismør / 200 g små havregryn (lettkokte) / 2 egg / 250 g sukker / 2 ts bakepulver

D E T T E   G J Ø R   D U ↓  :

Smelt smøret og bland sammen med havregrynet, deretter pisker du eggedosis av egg og sukkeret. Når dette er godt blandet sammen, tilsetter du bakepulveret. Dekk med plast og sett kaldt i kjøleskap en liten time så røren »setter» seg. Imens kan du forvarme ovnen til 175° . Når røren har godgjort seg, tar du den ut, dekker en brett med bakepapir og bruker en skje for og ta opp røren. Her må du passe på og ikke ta for store klatter, for disse flyter godt utover hehe.
Stek havreflarnene til de er gylne, men her må du passe på så de ikke blir overstekt – da er de nemlig ikke like gode lengre, hehe. La de kjøle seg ned på brettet før du flytter dem over, de er nemlig myke til de blir kalde.

Så er det bare og oppbevare de i en tett boks eller lignende, og nyte! Lykke til! ❥