God morgen! Det er lørdag, helgens desidert beste dag! Flere som er like glad i lørdager som meg? Jeg har selv full agenda idag, først jobb så en kjapp tur hjem å freshe seg litt før det er ut på festligheter – med andre ord ser det ut som denne dagen blir super! Først, noen timer på jobb!
Apropos lørdag, hva er bedre en og starte dagen med en digg frokost? Lørdager burde vært en dag man prioriterer digg frokost, jeg er egentlig ikke noe frokost menneske i det hele tatt, men når man lager noe digg – er det umulig og ikke få lyst på. Så lenge man prioriterer og bruke tid til det. 🙂

Jeg, som sikker mange andre elsker pannekaker, i alle salgs former – amerikanske, middags pannekaker, you name it. Og denne gangen skal jeg vise dere noen som er sunne, men også super gode – passer perfekt som niste til tur også.

Ser det ikke digg ut?

Dette trenger du ( 1 porsjon gir 4 stk)

1stkbanan , moden
2 ½dl havregryn
1dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
1ts bakepulver
2stk egg

¼ts salt

Dette gjør du:

Mos banan godt med en gaffel eller stavmikser.

  1. Tilsett havregryn, bakepulver og salt og bland godt.
  2. Rør inn eggene og tilsett melken til slutt. Reguler mengden melk litt etter behov.
    Tips: Disse pannekakene skal være litt tykke, nærmest som lapper. Hvis du ønsker en litt finere konsistens, kan du bytte havregryn med havremel eller kjøre havregrynene i en foodprosessor eller blender til det ligner mel.
  3. Smelt smør i en stekepanne. Bruk en spiseskje til å lage små pannekaker/lapper i pannen og la de steke på middels varme til de har begynt å stivne på oversiden. Snu pannekakene og stek de videre på den andre siden til de er gyldne.Topp med det du måtte ønske, jeg liker å bruke for eksempel granola og fiber sirup gold. Ellers kan du for eksempel ha på syltetøy og bær, mmm! Chocolate spread fra Nicolas Vahè er også fantastisk godt! Spesielt siden den er crunchy!