· J U L E B R Ø D ·

Jeg er vel ikke alene om at det ikke er jul før man har fått det beste brødet som fins i hus – nemlig julebrød! Jeg er veldig glad i bakst, og kan kose meg like mye med en skive som med en bolle, rart, men sant. Noe jeg var veldig begeistret over som yngre, og idag er jule brød. Det er noe jeg kun spiser når det er jul, og det er utrolig godt! Jeg liker det best når det er uten sukat, og det er nok fordi jeg aldri har vært noe særlig glad i det, og derfor foretrekker uten.

Det er ikke mye som kan måle seg med et nystekt jule brød altså – jeg er faktisk så glad i det at jeg ikke har noe på skiven, jeg spiser den som den er, haha. Men de fleste har nok smør og brunost på, men her kan man jo alltids ta det man ønsker på. Jeg har vært så heldig at bestemor har lagd til meg, ikke bare èn gang, men to! Det er noe av det beste jeg vet! Og brødene de selger på butikken kan ikke måle seg! ★

Nå har du sjansen til og lage ditt eget også, for jeg deler oppskriften med dere – det aller beste er hjemmelaget ❥


D U   T R E N G E R  :
2 kg Hvetemel
1 ts Kardemomme
1 knivsodd Salt
4 dl lunken Melk
50g Gjær
130g smeltet Smør
1 Egg
80g Rosiner
130g Sukker
→ Egg til pensling

Sikt mel, kardemomme, og tilsett salt og sukker. Gjær og melk sammen med smeltet smør, rør godt og tilsett egget. Sett så deigen til heving i 1 time. Sett ovnen på 200°. Kna rosiner inn i deigen, og form til brød før du pensler inn deigen med egg, og etterhev brødet i 10 min. Deretter steker du brødet i 40 minutter. Dekk med folie så det ikke blir brent.

Når brødet er ferdig stekt er det bare og nyte med en kopp kaffe eller varm kakao