Det er ingen hemmelighet at vi jenter liker og pynte og dulle oss – enten det er på hårfronten, i klesveien eller med makeup. Jeg elsker og sminke og ordne meg, men det blir ofte de gangene jeg skal noe og jeg vil føle meg ekstra fin.

Siden jeg alltid har sett på makeup som en hobby, og som etterhvert ble jobb, er det ingen hemmelighet at jeg har mye sminke, til og med mye ubrukt. Jeg prøver så godt jeg kan og få organisert og ikke glemme bort gamle skatter, men det er ikke bare bare!
Noe jeg merker kjapt er enkelte produkter som går tom, og som jeg kjøper igjen og igjen. Flere som kjenner seg igjen? For vi finner våre favoritter, og mange har forskjellige merker de foretrekker fremfor andre – og det er jo sånn det burde være.

Men… Ja for det er et lite men.. Det jeg har merket opp igjennom årene der jeg har sminket både andre og meg selv er enkelte ting jeg ikke kunne vært foruten for og kunne lagt en god makeup. Det er selvfølgelig alltids flere ting man kunne tatt med, men her har jeg ramset opp mine must have’s i sminkevesken, som jeg mener man burde ha for og legge en god makeup. Og det har jeg tenkt og dele med dere idag ♥

1. SETTING SPRAY
En god setting spray er for meg et must i sminkevesken, den sprayer jeg over ansiktet når jeg er ferdig med makeupen.
Den »setter» sminken, og hjelper å holde sminken fantastisk ut over dagen. Denne jeg pleier og bruke er fra Urban Decay og heter All nighter.

2. PRIMER
For og slippe at Foundationen skal bli »kakete», skille seg eller forsvinne utover dagen så kan det være lurt med en god primer og ta på huden før man påfører fundation. Man kan droppe primer og fukte huden godt opp på forhånd med en fuktighetsgivende krem, det er selvfølgelig det aller beste. Men om man er på farten og ikke har tid – er primer tingen. Jeg liker veldig godt denne fra Smashbox som heter Photo Finish.

3. EN GOD DOSE VITAMINER
Denne bruker jeg ofte og spraye på den fuktede beautyblenderen, eller spraye lett over fjeset før jeg påfører noe som helst. Denne inneholder en oppkvikkende dose med mineraler og vitaminer, og om du ikke har en setting spray kan du også fint bruke denne.

4. SETTING ELLER »BAKING» POWDER.
For dere som bruker concealer under øynene, denne her er fantastisk! Dette må være mitt favoritt produkt, og får sminken til og holde seg fin, men også jevn igjennom hele dagen! Perfekt for »baking». Etter jeg har tatt på meg alt av makeup tar jeg en større sminkebørste og tar pudderet lett over hele ansiktet for og passe på at sminken sitter på plass. Dette pudderet fra Laura Mercier har heller ikke noe serlig flashback, så da slipper du og se ut som et spøkelse på bilder – hehe.

5. EN GOD FUNDATION
For en god ansikts sminke burde man også ha en god fundation. Ingen ting er verre en at det ser ut som om huden »flasser» fordi man sitter med en dårlig fundation – det er bare trist. Der florerer i forskjellige merker, og her gjelder det og finne seg en favoritt, alt etter hva som passer din hudtype. Denne fra Too Faced er jeg veldig glad i, den heter Born This Way.

6. CONTOUR KIT
Det er vel ingen hemmelighet at konturering av ansiktet har vært in the heat de siste årene? Her kan man fremheve de trekkene man ønsker, men også skjule de tingene man gjerne ville vært foruten. Jeg elsker dette contour kitet fra Anastasia Beverlyhills, og har hatt mitt i en evighet – og den er enda ikke tom. Så her får man masse for pengene.

7. ET GODT ANSIKTSPUDDER
Om man velger og ha en ganske lett naturlig makeup, eller ønsker og friske opp utover dagen trenger man et godt pudder. Jeg har mangen favoritter, og dette fra Too faced er en av dem, det lukter sjokolade av det også – trenger jeg si mer?

8. HIGHLIGHT, HIGHLIGHT, HIGHLIGHT
Ingen ting er vakrere en et fjes som gløder! Noen liker en heavy glam, andre en mildere – og ingenting er feil! Her er det opp til hver enkelt. Et bra highlight kit burde alle uansett eie, og en av mine favoritter er dette fra ABH.

9. PINSETT
En pinsett i sminkevesken er en gunstig ting. Enten det er til påføring av falske vipper, eller krise nupping av øyenbryn. Jeg er veldig glad i denne fra Rubis. (sponset produkt)

10. LIP PRIMER
Jeg er veldig glad i en god liquid lipstick, eller bare en vakker lip gloss – men om jeg har tørre lepper synes jeg ikke det er like pent, så da blir det ofte at jeg ikke tar noe på leppene. Og det er synd – for det finnes så mange vakre farger! Nå som vi også går mot kaldere tider sliter flere med tørre lepper, og da er denne fra Too Faced super, en god primer som man påfører på leppene før man tar på favoritt leppestiften sin.

11. EYESHADOW PRIMER
DENNE dere!! Jeg kan ikke skjønne at jeg brukte øyeskygger før uten denne?! Mange har kanskje opplevd at øyeskyggen skiller seg utover dagen? Vel, det slipper du med denne. I tilleg blir fargene fra øyeskyggen forsterket. Alt i alt en fantastisk ting! Denne fra Urban Decay har jeg brukt i flere år nå, MAC sin er også veldig god.

12. VIPPELIM
Jeg som bruker en del falske øyevipper er avhengig av en god vippelim, og tro meg – jeg har prøvd en del. Den som passer meg best er denne fra DUO. En veldig god vippelim som gjør at vippene holder seg på plass hele dagen. Litt flaut om man plutselig merker man har mistet en øyevippe vel? Haha. Denne finnes også i sort.

13. BLUSH
For og få litt farge til ansiktet, pleier jeg og ta en blush i kinnene for og gi litt »liv» til ansiktet mitt. Jeg bruker denne fra NARS, dette er en med litt shimmer i. Noen liker med, mens andre foretrekker uten shimmer.

14. EYELINER
Er jeg alene om og ville rocke en god winged eyeliner? Jeg har alltid eyeliner på, og jeg kan nesten ikke huske en tid uten. Det florerer av forskjellige, og jeg har lenge hatt MAC sin, som har vært min soleklare favoritt. Men nå tenkte jeg at jeg skulle teste ut en ny jeg ikke har testet enda, og valget falt på denne fra NYX. Jeg angrer ikke, for denne er veldig god altså! De dagene jeg sovner med sminke på, så er det eyelineren som er igjen av sminken neste morgen for og si det sånn – haha! Litt knotete »børste» på denne, men det er nok bare vanesak.

15. CONCEALER
Denne altså! Om du ikke har prøvd denne – try it! Denne er så fantastisk og jobbe med, man kjenner den så vidt på huden, og i tillegg kan man bygge den opp om man vil det. Den har god dekkevne også 🙂

16. BROW POWDER
Et godt pudder til brynene unner jeg alle. Her kan man også bygge opp etter hvor sterk farge på brynene man ønsker, pudder gir også et mer »naturlig» resultat. Denne brow powder duoen fra ABH er veldig god, her er det to skygger. En for det lyseste partiet på brynet, og en for det mørkeste.

17. DIPBROW
Denne bruker jeg når jeg vil ha en litt mer »heavy glam». Denne kan også bygges opp, og gir et fantastisk reslutat. Mangen kan synes den er litt knotet og få til i begynnelsen – men ikke fortvil, øvelse gjør mester. Tilslutt klarer man seg ikke uten denne.

18. LITEN BEAUTY BLENDER
Denne er perfekt og bruke under øynene når man skal jevne ut concealeren med tanke på størrelsen. Mye lettere og komme til en og måtte bruke en større en.

19. STOR BEAUTY BLENDER
Denne er vel min mest brukte redskap! Denne bruker jeg når jeg påfører fundation, setting pudder and so on. En sånn som dette burde alle eie altså! Life saver! Neida.. men en lur ting og ha!

Håper dette likte innlegget, og kanskje dere lærte noe nytt også?
Klem!♥