Jeg elsker bakst, og jeg elsker sjokolade – så hvorfor ikke kombinere disse to? Jeg må innrømme at dette er min første gang jeg lager boller med sjokolade i, flaut men sant. Har liksom alltid tenkt at de man kjøper med sjokolade i på butikken må være bedre? Vel, tvert i mot. Disse smaker mye bedre en de man får kjøpt, og ikke er det noe hokkus pokkus og få dem til heller – for tro meg når jeg sier at jeg ikke er et stjerneskudd når det gjelder baking. Her må det være lett og lage, og gå noe lunde raskt for seg for at jeg i det hele tatt skal orke og begynne bake prosjekt, haha! Og når jeg får det til – ja da får alle det til♥

Man kan selvfølgelig bruke den type sjokoladen man vil altså, for det fins mange digge sjokolader som funker topp i bakst, jeg tok også og puttet noen krokan kuler inn i noen av bollene, veldig glad i krokan også så her er det bare og variere! Så denne må dere prøve altså! Vil anbefale deg og lage en god ladning, man kan jo fryse dem ned og ta dem opp ved en senere anledning også, eller overrask noen med hjemmelagde boller, ingenting er bedre! Jeg har allerede levert litt bort til både naboen og mamma, det er tanken som teller! ♥

For og lage ca 20 sjokolade snurrer trenger du:
5 dl Helmelk / 1 kg Hvetemel / 150 g Smør / 1 Klubb gjær/tørrgjær / 150 g Sukker / Nugatti / 1 Teskje salt

Jeg lagde dobbel oppskrift og fikk 44 stk.

Fremgangsmåte:
Først målte jeg hvetemel og sukker før jeg tok det oppi bakebollen, lunket melken lite granne i microbølgeovnen før jeg tilsatte den mens maskinen duret og gikk. Lot kjøkkenmaskinen elte i noen par minutter før jeg tilsatte smøret i terninger (Her er det lurt og ha romtemperert smør). Etter smøret er tatt i lar jeg deigen elte en god stund, min deig var perfekt etter ca 20 minutter, dette kan variere etter hvilken maskin du har, så det er bare og følge med underveis 🙂
Fant frem et kjøkkenhåndkle og tok over deigen før jeg satt den på et varmt sted i 90 minutter, her er for eksempel varmekablene på badet ypperlig!

Etter ca 90 minutter tar jeg deigen frem og deler den i to, dette gjør det litt lettere og jobbe med den.
Så kjevler jeg en stor firkant og fyller på med Nugatti og noen hakkede sjokoladebiter, før jeg tar halve deigen og velver den over til midten, før jeg tar den andre delen over den andre igjen. Etter dette kjevler jeg lett over deigen før jeg kutter den lett opp i lange remser med en kniv, før jeg surrer hver enkelt deig og lager en knute av dem. Om du er usikker på hvordan du gjør dette, så er det bare og ta et kjapt søk på google eller youtube.

Når alle snurrene er laget, lar jeg dem etterheve i rundt en halvtime, så tar jeg et egg og pensler hver enkelt bolle før jeg strør over litt perlesukker. Steker bollene på 210 grader i midterste rille i rundt 15 minutter. Her kommer det nok veldig ann på hvilke komfyr man har, så det kan være lurt og skjekke dem innimellom. Om du tror det blir for varmt, så justerer du bare temperaturen litt, eller flytter brettet et hakk ned.

Så er det bare og vente til stekingen er overstått, og så kan du nyte fantastiske gode sjoko snurrer♥


Ha en super Mandagskveld!