Er jeg den eneste som blir i ekstase når favoritt kakemennene er kommet i butikken? De kommer jo tidligere og tidligere i butikkene nå – og jeg klager absolutt ikke! Jeg har aldri vært den som er veldig glad i kakemenn, men den sprø varianten – mums! Den er så god! Men og skulle kjøpe en kakemann fra butikken hver gang man har lyst på eller venter besøk kan kjapt bli dyrt.
Og det beste er selvfølgelig når noe er hjemmelaget, spesielt om det smaker like godt som favoritten.
Jeg bestemte meg for og ta fatt på bakingen, og lage en god dose med kakemenn. Jeg lagde deigen dagen i forveien, sånn at den kunne få stå natten over i kjøleskap. Sant skal sies at det gikk galt med hele deigen, haha! Jeg må ha sett feil på målebegeret når jeg har målt mel mengden, for den var alt for klissete. Men etter mye knaing og styring, fikk jeg endelig deigen passelig, og det ble kakemenn av det likevel. Gode var de også!

/: Am i the only one who gets exited when the favorite cookie men is hitting the stores? I have never been the kind of person who loves cookie mens, but then i got to try some crispy ones – mums! Its too good. But buying a cookie men from the store whenever you want one can get expensive. The best is when its home made, and i decided to try making it myself at home. I made the dough the day before, and kept it in the fridge the night over. It went terribly wrong at first, i had not enough flour so the dough got a little sticky, but i fixed it and it turned out to delish cookie men’s lol! 

C O O K I E   M E N  🎄 

Disse ble sprø og gode, akkurat sånn som jeg liker de! De som ikke var kjevlet like tynne ble selvfølgelig litt tykkere, men like gode. Jeg valgte og ikke dekorere de, men det kan man selvfølgelig gjøre. Veldig kjekt for barna også!

/: These turned out crispy and good, exactly how i like them! The ones i did not roll thing enough, of course turned out a little thicker, but just as good. I choosed not to decorate, but you of course can – its fun for the children aswell!

R E C I P E :
700 g hvetemel / Flour
375 g sukker / Sugar
125 g smør / Butter
2 ts hornsalt / Salt of hartshorn 
2 ½ dl vann  / Water

Stekes på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig over- og undervarme i 12–14 minutter.
Kle 3–4 stekebrett med bakebapir.
Deigen må hvile i kjøleskapet i minimum 1 time.

Ha hvetemel og sukker i en bolle. Smelt smøret og tilsett hornsaltet. Når hornsaltet kommer i kontakt med smøret, skjer det en kjemisk reaksjon som gjør at det begynner å boble, og det utvikles en ganske sterk lukt. Men fortvil ikke. Det er sånn det skal være, og kakene kommer ikke til å smake som denne lukta.

Ha det smeltede smøret, hornsaltet og vannet oppi bakebollen og bland alt til du får en jevn og fin deig. Du kan gjerne bruke miksmasteren til dette. Pakk deigen inn i plastikk og legg den i kjøleskapet. Der kan den ligge i flere dager før du starter på utkjevlinga. Enjoy!

… HAPPINESS IS HOMEMADE ↵